luni, 31 octombrie 2022

Cine ești tu?

 Cine ești tu? Crin sau Ghiocel?  Ultimele 4 ore să te decizi.


Vreau să știi că au mai rămas  până când te mai poți înscrie la Workshopul de duminică, pe durata căruia te voi ajuta să aplici tehnici concrete de NLP ca să ai mai multă încredere în tine la job.

Dincolo de povestea personajelor noastre fictive, pe care le-ai cunoscut în ultimele 2 postari și care reprezintă de fapt doar felul în care alegi să abordezi situațiile, mai este vorba despre ceva foarte important!

Ce pierzi dacă rămâi "în banca ta" fără să ai curajul să ieși din pătrățica ta?

Pierzi TOT ce ar putea fi dincolo!

Și ce îți rămâne atunci?

Frustrarea că poți mai mult de atât, faptul că nimeni nu te apreciază oricât de mult îți dai silința, iar din acest cerc vicios e complicat să ieși.

Dar NU IMPOSIBIL!

Pentru că atunci când alegi să faci pasul către tine însăți, primești cu bucurie kitul pe care ți l-am pregătit și câștigi CURAJUL să spui care sunt valorile care te definesc.

Asta îți va da Încredere în Tine la Job și în toate ariile vieții tale.

Și vreau să știi că am ajuns în ultimele ore când poți alege.

Dacă ai decis că vrei să fii ca Dl. Crin, ai nevoie de un mindset potrivit pentru că nu poți deveni peste noapte ca el.


De aceea am pregătit un set de tehnici de NLP care să te ajute să deblochezi energia stocată pe care nu o folosești la adevărata ei capacitate ca să te propulseze pe o poziție de egalitate cu oamenii cu care lucrezi.

Nu există o pilulă magică ce te poate transforma peste noapte, însă există niște tehnici simple pe care le poți implementa ca tu să devii încrezătoare în tine, atât la job, dar și în interacțiunea zilnică cu oamenii din viața ta.

Înscrie-te chiar acum la Workshopul





luni, 10 octombrie 2022

Piramida care te influențează zilnic

  o să vorbim astăzi despre piramidele din Egipt deși atunci când eram adolescentă am citit o grămadă de cărți despre ele (sper să am într-o zi posibilitatea să le și vizitez).


Astăzi o să vorbim despre Piramida lui Maslow și nevoile umane din acest concept foarte popular în psihologie, sociologie și managementul resurselor umane.

  • Care este sursa motivației umane?
  • Ce ne motivează pe noi individual cu adevărat?
  • De ce un om pleacă dintr-o relație de cuplu sau de la un loc de muncă?
  • Cum putem folosi conceptele psihologice pentru a crea o viață mai bună pentru noi înșine?

Ierarhia nevoilor lui Maslow este reprezentată sub forma unei piramide în care avem de la bază spre vârf:

Oamenii vor renunța la dorințele lor pentru a-și îndeplini nevoile. Obiectivele tale trebuie să corespundă nevoilor tale.

În mai puțin de 100 de ani omenirea a cunoscut schimbări radicale în ceea ce privește felul în care ne raportăm la relația de cuplu, la locul nostru de muncă și la noi înșine.

Bunicii și poate chiar părinții noștri mergeau la locul de muncă pentru a-și asigura traiul lor zilnic și al familiei pe care o aveau. Făceau copii pentru că aveau nevoie de forță de muncă în gospodărie, la câmp, aveau nevoie cineva care să îi îngrijească la bătrânețe. Casa și familia era de fapt o gospodărie de producție.




În trecut relațiile de cuplu erau bazate pe nevoi.

Femeia se ocupa de casă și de copii, iar bărbatul lucra la câmp sau ulterior era aducător de venituri în familie.

În nici 100 de ani lucrurile s-au schimbat total în societatea noastră.

Acum mai mult decât oricând în societatea modernă nevoile de bază nu mai sunt o problemă pentru majoritatea oamenilor. Cei mai mulți oameni își permit o locuință și hrana zilnică.

Despre ce sunt acum relațiile de cuplu?
Dar joburile și business-urile noastre?

Femeia modernă de astăzi nu mai are nevoie de un bărbat care să o întrețină. Bărbatul contemporan nu mai are nevoie de o femeie care să-i nască mulți copii sau care să-i gătească. Atât ea cât și el își doresc cu totul altceva.

Diseară în cadrul Sesiunii de Miercuri, de la ora 20:00 pe pagina mea  vom vorbi despre Nevoile umane și faptul că oamenii în societatea modernă în dorința lor de a-și satisface nevoile și de a se simți împliniți sar etape esențiale din dezvoltarea lor. În loc să crească și să-și atingă obiectivele propuse, ei se zbat între trecut și prezent.

Urcă puțin, apoi iar coboară pentru că în loc să urce treaptă cu treaptă țintesc direct capătul scării. Așa cum în viață ajungem la etajul 10 urcând treaptă cu treaptă și etaj cu etaj (pe scări sau cu liftul) tot așa și în obiectivele noastre parcurgem totul pas cu pas.